Alene hjemme Problem.

Alene hjemme problemer.

Alene hjemme problemer, er nok et af de problemer, jeg møder oftest i min egenskab af hundekonsulent.

De specifikke problemer omkring, alene hjemme problemer, kan være meget forskelligartet fra hund til hund, men hovedoverskriften er den samme; Hunden mistrives ved at være hjemme alene.

Vores hunde nedstammer fra ulven, som er et flokdyr og på trods af mange års domesticeringsproces, med at få omdannet hundene til vores daglige familieliv og vores behov, så er hunden stadig et flokdyr, som trives bedst når den er sammen med sin familie.

Det er os der har bragt hunden til vores hjem. En sådan beslutning forpligter. Derfor er det min klare holdning at det er vores pligt, at sætte os ind i hundens, behov og vænne den til vores måde at leve på, så den ikke mistrives i det daglige.

Det er utroligt vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at hunden ikke ødelægger noget som helst for at tage hævn. Hunden er derimod bragt i en situation, som den ikke bryder sig om. Afsavn, utryghed, angst for store eller små rum, eller den er ganske enkelt understimuleret. Uanset hvad der forårsager alene hjemme problemer, så er det vigtigt at forstå, at hunden reagere på den situation, du har bragt den i og den har det ikke godt med det.

En anden problemstilling, som jeg oplever, er at nogle hundeejer ofte undlader at handle på problemet med det samme. Ofte ventes der på at problemet løser sig selv. En sådan venten, resultere for det meste i at problemet er blevet til en betydelig uhensigtsmæssig vane, som der nu skal bruges ekstra ressourcer på at bryde.

Et eksempel, på ovenstående forhold, var da jeg engang blev ringet op ved midnats tid af en særdeles frustreret hundeejer, der efter en familie fest var kommet hjem til et hus, der var revet i atomer af hunden.Det viste sig at problemet havde stået på i over et år, men at frustrationen oven på en god familiefest og så komme hjem til et ødelagt hus, havde fået ”bægeret til at flyde over” Vi blev naturligvis enige om, at tale sammen næste dag, så problemet kunne blive talt ordentligt igennem, til en anvendelig og endegyldig løsning på problemet.

Hunden har været frustreret og ked af at være efterladt alene og har brugt tiden på at vælte potteplanter, grave i jord for at få afløb for sin alenehed.

Jeg høre ofte udtalelsen ”min hund ved godt den har gjort noget forkert, den dukker sig, tør ikke kikke på mig og den skammer sig, når jeg kommer hjem” Til dette, kan jeg kun sige; NEJ, hunden reagere med underkastelse på grund af din vrede stemme og dit truende kropssprog.

Den har efterhånden fundet ud af, at du som et fast mønstre skælder ud, hver gang du kommer hjem og reagere på hvad den kan forvente af din hjemkomst. Den har ingen ide om at du skælder den ud for at have raseret dit hjem.

Når hunden ser sådan ud; (dukker sig og laver smalle øjne) viser den dig, at den er utryg og beder dig om at dæmpe dig. Er dit skæld ud en næsten daglig gentagelse når du kommer hjem. kan det være du ser hunden sådan næsten inden du træder ind af døren. Det er ikke et tegn på hundens dårlig samvittighed, det er et tydligt tegn på hvad hunden forventer af din hjemkomst.... At du er vred og skælder ud. (Læs min artikel med stress)

Hvordan hjælper man:

Når man skal arbejde med dette problem er det vigtigt, at gøre sig klart at ”Alene hjemme problemer” ikke er en specifik lidelse, men nærmere et symptom på at noget er galt.

 Årsager til problemet:

A.)Utryghed. Hunden er bange for at være alene. Den er vant til at kunne støtte sig til sin leder.

B.)Afsavn. Hunden har altid været med i flokken. Hvis den så pludselig skal være alene fordi den der plejer, at være hjemmegående pludselig skal begynde at arbejde, kommer problemet.

C.)Klaustrofobi. Hunden føler sig spæret inde i et ”lille” rum f.eks. en gang eller bryggers.

D.)Agorafobi. Hunden kan ikke overskue et helt hus/ flere rum. Dette forekommer hos ca. 90% af tilfældene af hunde, der har alene hjemme problemer.

E.)Understimulering i sin dagligdag.

F.) En kombination af to eller flere af ovennævnte årsager.

Bliver du ved med at skælde ud, vil hunden dukke hovedet længere og længere ned og undlade at tage øjenkontakt med dig.

A: UTRYGHED:

Her er det vigtigt, at man sørge for at hunden føler sig tryg på det sted, hvor den skal opholde sig, når den er alene.

Da hundens normale søvn-/hvilebehov ligger på 14-16 timer vil det naturligste være at hunden skal opholde sig der, hvor den sover om natten. Så vil den forbinde opholdet med at skulle sove.

Det er en god hjælp for en utryg hund hvis sovestedet er en ”hule” og meget gerne lukket på de 3 sider. Det oplever man når en sådan hund foretrækker at ligge under et bord eller lignende.

Utryghed kan også forekomme hvis familien flytter. Ved skilsmisse eller anden forandring hvor hundens daglige flok bliver reduceret.

Utryghed giver sig som oftest udtryk i alene destruktion.

Her sover den Belgiske hyrdehund Baron i hans elskede hundekurv.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side