Allergi

Her kommer fortællingen om Tervürnen Silas og hans allergi problemer, som var til stor gene for hans såvel fysisk som psykiske helbred.

Efter flere år med adskillige dyre medicinske behandlinger og lige så mange bivirkninger er Silas nu medicin fri og uden allergi.

Beskrivelse af Silas’ sygdomsforløb.

Silas er en Belgisk hyrdehund – født den 13. 06. 2003


I løbet af juli/august 2006 får Silas jævnligt tynd mave. Der er ingen mønster i forløbet – det kommer og går med forskellige intervaller. Hans mave ”larmer” om natten - som om mavesaft skvulper rundt. Han ønsker ofte at komme ud – mindst tre-fire gange om natten – for at spise græs.

I samme periode bliver han mere kortåndet på gåturene og kan ikke hoppe op og gribe sin bold uden at blive meget svækket og overbelastet.

 

Vi giver ham kogt ris i lange perioder – problemet løses – men dukker op igen ved normal fodring med tørkost.

I slutningen af september får han mavekrampe, kaster op, kan ikke stå på sine ben. Vi kontakter dyrlægen, som mener, det kan være stress. Det lyder ikke usandsynligt, da vi havde fået hund nr. 2 i februar´07 og vi var blevet usikre på, om den nye hund var sund for Silas!

Silas mens han var syg. Pelsen er farveløs og fedtet.

Diæt med kogt ris igen, samt megen ro og hvile.

I løbet af oktober får han konstateret ræveskab. Han bliver behandlet med to indsprøjtninger med 10 dages mellemrum og en 10-dages penicillin kur. Ca. en uge efter endt behandling blusser sårene ved munden op igen og en ny 10 dages kur begynder. Han har betændelse i huden – albuer, ankler, rundt om munden, på lårene og forpoter.

 

Maven er stadig ikke rigtig god – og efter 8 dage mere på penicillinpiller begynder det at bløde ved afføring. Herefter får han en daglig indsprøjtning med penicillin.

Nu får han diætkost hele tiden. Kogt ris og kylling - han får ro i maven.

 

Ørene begynder at klø og der gives dråber, som hjælper.

 

Den 27. dec. 2006 lægges han i narkose og fire-fem dybe hud prøver bliver taget og sendt til lab. Prøverne viser lidt betændelse, men ellers ikke noget, der giver svar på problemet.

Herefter anbefales daglig penicillinsprøjte på ubestemt tid – dette forløb starter d. 18. januar 2007. Han får et par indsprøjtninger med binyrebark for at undersøge om kløen stammer fra ræveskab, slikkeri eller allergi. Kløen stopper. Vi giver ham 5 dage på 2 x binyrebarkpiller for at få ro i huden.

Han begynder at få rødmen mellem trædepuderne og det er efterhånden svært at finde ud af, om han selv slikker sig til rødmen eller om det kommer indefra. Hans ører klør igen – bløder og får sår – behandles med dråber og falder til ro igen i løbet af 4-5 dage.

 

Vi beslutter med dyrlægen at behandle ham for ræveskab igen, da han bliver ved med at have symptomer. 2 sprøjter med 10 dages mellemrum – intet sker, intet forandrer sig!

 

 

 

 

Mens Silas var syg og i medicinsk behandling,var han træt og uden energi.

I løbet af februar 2007 trapper vi ham langsomt ud af diæten og over på Laksetørfoder fra Henne Pet Food. Foderet fungerer godt, maven fortsætter med at være i orden. Efter 2-3 uger kan vi se, at han får det bedre – ørene har været i orden lige siden, huden er blevet pænere, men han er ikke rask nok til at behandlingen kan stoppe.

 

I marts måned 2007 får vores anden hund (kaiser) konstateret ræveskab – begge hunde behandles!

Kaiser’s ræveskab er heller ikke forsvundet. Han har sorte sår på albuer og hæle. Sårene er stadig åbne, trods behandlingen. Han er begyndt at klø sig igen. Mest på brystet.

 

Lige inden påsken i 2007 stopper vi behandlingen med penicillin (Silas). Alle de angrebne steder er udtørret og det virker stabilt.

Han får lige et kort udbrud med begyndende sår ved munden. Jeg fjerner det plastik-bone, han leger med ved måltiderne. Sårene forsvinder…..Var det mon derfor???

I samme periode bader jeg sårene i Imaverol. Et præparat mod ringorm m.v.

Huden bliver langsomt pænere, men ikke nok til at dyrlægen vil stoppe. Der tages blodprøver, som viser tegn på allergi overfor pollen, husstøvmider + andre mider. Der udvikles vaccine i Ålborg hos specialist Kristian Pedersen, som har været sparringspartner under hele forløbet.

Vi har igen givet binyrebark i ca. 14 dage med 2 piller om dagen. Jeg trappede ham ned på én og efter nogle dage ned på 0. Det er 8 dage siden, han har fået præparatet og kløen er ikke genoptaget. Hans næse er holdt op med at løbe.

Alt har været i bedring – albuerne er for første gang blevet pænere, rødmen mellem puderne er væk,  det hele trækker sig tilbage – meget langsomt.

 

Han har praktisk talt ikke været særlig påvirket af forløbet. Kun da han havde mavekrampe, men ellers har han villet alt det, vi plejer at gøre. Kun åndedrættet har været påvirket.

 

Status i slutningen af april 2007: Behandlet 3 gange for ræve skab, seneste penicillin behandling fra 18. januar til 28. marts. Behandlet med binyrebark i flere perioder.

 

Mens Silas er syg er hans pels fedtet og farveløs.

13. juni 2007:

Ny behandlingen – Hyposensibilisering med ALK Allergenopløsning startede 19. april og kører de næste 10-11 mdr. De første 3-4 indsprøjtninger gav ikke rigtig nogen reaktion. Vi er startet på 1000 enheder 0,2 ml. d. 24. maj og herefter er han begyndt at få betændte sår langs læberne og på mulen igen, så han får antibiotika i pilleform igen – 10 dage… Den sidste måned har han fået 2 Medrol (binyrebark) om dagen.

 

20. juni - sluttede penicillinbehandlingen og betændelsen ved munden er ikke forsvundet!  

 

De næste to år fortsætter dette mareridt! Hunden får penicillin i et forløb på 90 dage uden at få det bedre, han får permanent 2 x binyrebark dagligt, han bliver 10 kg. tykkere, begynder at få barske bivirkninger fra medicinen – overdreven sult, blodige pletter på vores gulve fra urinvejene, store puder på hofterne pga giftdepoter i kroppen, pelsen er fedtet og fyldt med affald fra huden, problemer med at fokusere – falder ned af trapper, kan ikke springe op i bilen – det er blevet rigtig synd og uværdigt for vores smukke og stolte hund….skulle vi aflive ham?

Et nyt allergi-præperat - Atopica Vet - kommer på markedet. Det kostede omkring 50 kr. dagligt for rette dosis. Vi prøver det i en længere periode (ca. 6 mdr.), men syntes, det er dyrt og hunden var stadig ikke behandlet nok, så der gives stadig samme mængde binyrebark!

 

5. september 2009 tog jeg sagen i egen hånd! Tænkte, at min hund skulle leve som en værdig hund – eller aflives, hvis han var for syg! Jeg tog Atopica Vet fra ham og begyndte at rå-fodre med konceptet ”Rigtig hundefoder”. Tjek deres hjemmeside, hvis du ønsker mere viden om foderplaner m.v.

http://www.rigtighundemad.dk/

Silas er efter overgangen til Råfodere blevet sig selv igen. Pelsen har fået farve og skinner.

Jeg fodrer Silas med råt kød, rå fisk, vitaminer, olie, rå grønsager, kødben, indmad og som fibertilskud og hygge får han ”GO’ natural” tørfoder, som er et 100 % rent produkt. Jeg giver ham ca. 1 dl. i døgnet, som han søger efter på græsplænen eller i legetøj.

Jeg undgår rent oksekød, da noget tyder på, at det ikke er godt for ham. Han klarer dog at spise oksekallun! Og vi er så heldige, at vi får hjorteben hos vores forhandler i Højer.

 

Det kan tage op til 6. mdr. at afgifte sin hund. Jeg tror, det tog helt op mod et år for Silas!

I dag får han ingen medicin, han er blevet normal i vægt, glad og energifyldt. Alle gamle bivirkninger er forsvundet og han kan hoppe og springe som i gamle dage., trods sine 8 år!

Er jeg ikke blevet flot.....

Det eneste vi kæmper med er den overdrevne sult, han fik af binyrebarken – den er blevet en del af hans psyke og svær at aflede. Det betyder at han spiser ALT, hvad han finder på sin vej, hvilket kan give ham små symptomer, men det forsvinder selv igen – uden brug af medicin. Vi har ind i mellem overvejet en mundkurv, men vi synes ikke, at problemet er stort nok til at skride til så drastisk en metode.

 

Vores anden hund fodres efter samme plan og er ligeså lykkelig for maden som Silas. De har begge fået sund og blank pels, smuk kropsholdning og flotte tænder/tandkød på grund af kødbenene.   

 

Begge hunde er blevet sundhedstjekket i forbindelse med pasfornyelse og vaccine – undersøgelserne viste, at de er sunde og raske.

 

 

De kærligste hilsner fra en glad hundeejer.

Helle

 

Nu kan Silas igen gå på æblerov...... fuglemad.

Og lege med sin bold.

eller bide i en kæp....

Og bade.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Hanne M | Svar 15.09.2019 16.19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

Helga | Svar 19.09.2015 22.20

Åh din historie minder så meget om min dejlige hund Caddy's. Dog har vi barfet i over 1 år, uden bedring. Alt er prøvet snart, så er i opgivelsesfasen :'(

Marlene | Svar 19.10.2014 00.48

Meget inspirerende læsning. Sidder lige nu med lille labber pige som har meget dårlige porter og øre og er kendt med allergi, så overvejer da stærkt barf

din hundekonsulent 23.10.2014 22.35

håber du får et godt resultat til din hund og at du evt. Vil dele resultatet her på siden for de andre læseres skyld.
Held og lykke til dig.

Susan | Svar 16.06.2014 13.22

Super god historie og lykkelig slutning. Godt at han er blevet rask. Kender det alt for godt og vi også prøvet råt kød . Det virker

Din-hundekonsulent 16.06.2014 19.14

Dejligt at få en kommentar på artiklen. Tusind tak for det. Og endnu bedre, at du har oplevet en positiv virkning.

Margit Andreassen | Svar 19.09.2012 11.54

hvor er han blevet flot igen, :D, vi har en schæfer med en del af de omtalte gener, så jeg vil forsøge med samme behandling, tak for artiklen

Yvonne Therkelsen 19.09.2012 15.26

Ja, det er dejligt at se, når der er noget der lykkedes. Vi ved jo alle at livslang medicin sjælden er godt for kroppen. Held og lykke til jer.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
15.09 | 09:36

Min Bichon Havanais tæve åp 14 mdr. er meget trist og vil helst være i sengen hele tiden after operation for 3 dage siden. Det gør mig usigelig ondt

...
Du kan lide denne side