Importeret hunde

Importeret hunde

Det er almindeligt kendt at der importeres en del hunde til Danmark fra udlandet.

Hvad enten det er fordi man som hundejer ønsker nyt blod til sin bestand, eller man som hundeejer ønsker at købe en hund billiger, så er det vigtig at være opmærksom på den risiko der kan være forbundet ved at importere hunde.

(Her tænker jeg på hunde, hvor man ikke er bekendt med forældredyr, omgivelser og opvækst.)
 

En stor del af disse i mporterede hunde kommer til Danmark med smitsomme virussygdomme, i form af bl.a. hundesyge, Parvovirus og luftvejsinfektioner og hudsygdomme.
Ud over ovenstående sygdomme, som i værste fald kan resultere i døden for hunden, så er en del af disse hunde, ofte fjernet fra deres mor helt ned ved 5 ugers alderen, hvilket kan være katastrofalt for deres fremtidige sociale udvikling, fordi en hvalp har brug for prægningen fra tæven og sine kuldsøskende som minimum op til 8 ugers aldern.

Fjernes hvalpen for tidlig kan det give alvorlige adfærdsproblemer i hundens liv senere hen.


Dobbelt katestrofalt er det, når hunden kommer her til landet med sygdom og derfor er for svag til at komme til træning og være sammen med andre hunde, men også er fjernet i 5 ugers alderen og derfor nu igen isoleres fra omgang og læring med andre hunde, hvilket ikke er til gavn for dens videre adfærdsudvikling.

Hunde som ikke har lært at tolke og vise sit livsvigtige kropssprog, har svært ved at være sammen med andre hunde - eller fremmede mennesker, og er derfor i stor risiko for fremadrettet at reagere med angst eller aggresivitet.

Det er desværre eksempler som ovenstående problemer, jeg som hundekonsulent ofte møder i mit arbejde.


Gennem træning med andre hunde og hundejer styrkes hundens kropssprog og sociale adfærd, så den er i stand til fremadrettet, at være sammen med andre individer uden angst eller aggression.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side