Om aggressivitet

Når hunden er aggressiv.

Et stort antal hunde bliver aflivet fordi de har udvist en aggressiv adfærd, enten ved at knurre, snappet eller endda bidt familiemedlemmer eller fremmede.

Nogle hunde får en eller flere ekstra chancer, fordi håbet er at adfærden ændrer sig. Andre bliver aflivet øjeblikkeligt. Uanset om valget er at give hunden en ekstra chance, eller valget faldt på en aflivning, sker det alt for sjældent at årsagen der var medvirkende til at hunden valgte at bide er fundet.

Når du vælger at få en hund, har du valgt et levende væsen, som reagerer på sygdom, smerter, stress, isolation, forstyrrelser, flytning, skilsmisse, familieforøgelse osv. osv. Nøjagtig som vi mennesker vil gøre det.

En hund har brug for tryghed og forudsigelighed. Får den ikke det, vil den som os reagere følelsesmæssigt på den situation den udsættes for. En reaktion der er forskellig fra hund til hund, afhængig af dens psyke, - nøjagtig som vi mennesker.

Derfor er det vigtigt at du som hundeejer undersøger hvad der kan skabe en aggressiv adfærd, samt hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med en aggressiv adfærd. Det er vigtigt, at du søger hjælp, hvis din hund udviser aggressiv adfærd. Derved undgår du først og fremmest, at den bider nogen. Men du undgår også, at du måske senere er nødt til at få hunden aflivet, fordi dens aggressive adfærd udviklede sig.

Behandling generelt.

Behandling af adfærdsproblemer er ofte en kompliceret og langvarig proces. Derfor er det vigtigt, at man som ejer gør sig klart, hvad det er, man ønsker at opnå, og hvilke ressourcer, man vil sætte ind for at nå sit mål.


Desværre har rigtig mange opfatte de mange TV. programmer med hunde adfærdstræning som om, at der blot skal et par gode råd og få minutters træning til, så er problemet løst. Men det er ikke korrekt. At ændre en uheldig adfærd hos sin hund, tager lang tid og kræver intensiv træning, en stålsat vilje og ikke at forglemme kræver det en positiv indstilling og indsats fra hele familien.

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, og lykkedes din træning ikke for dig og din hund, er det en god i de at søge hjælp hos en hundekonsulent eller en dyrlæge med kendskab og erfaring til adfærdsbehandling. Du bør frahold dig fra selv at løse problemet Hvis din hund reagere mere med angst end frygtsomhed, eller af og til optræder aggressivt over for fremmede mennesker.

 

Det er med alle aggressionstyper, sådan at mange hunde med en effektiv indsats kan hjælpes ganske meget. Helt at fjerne problemet er dog ofte svært.

Meget afhænger af dig som ejer, og hvor stor en indsats, du kan og vil yde. Man må ikke glemme, at hundens aggressive adfærd kan være farlig for mennesker, og man er derfor også nødt til at vurdere, om det er forsvarligt at beholde hunden.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side