Aggressivitet over for familien.

Aggressivitet over for familien.
Hunden skal føle sig tryg og finde sig godt til rette i familien. Det betyder bl.a., at du skal vise hunden, hvad der forventes af den, samt beskæftige den og give den omsorg.

Det betyder også, at hunden skal have en underordnet position i familien forstået på den måde, at hunden skal følge familiens anvisninger og acceptere, at familiens medlemmer bestemmer over den.

Hvis hunden er aggressiv over for medlemmer af familien, kan det skyldes, at hunden ikke føler den nødvendige tryghed, ikke får det fornødne gode lederskab og ikke bliver trænet og beskæftiget tilstrækkeligt.

Det kan medføre, at hunden ikke accepterer sin position i familien og derfor udfordrer andre familiemedlemmers position.

Hvis hunden ikke er veltilpasset i familien, vil det vise sig i den måde, som hunden opfører sig på.

Hunden skal have en underordnet position i familien, forstået på den måde, at hunden skal følge familiens anvisninger og acceptere, at familiens medlemmer bestemmer over den.

Hunden skal føle sig tryg og finde sig godt til rette i familien.

Vær derfor opmærksom på, om hunden:

  1. efterhånden er blevet ”døv” over for det, som du siger, når du vil have den til at gøre et eller andet,
  2. viser modvilje mod at flytte sig, når den bliver bedt om det,
  3. insisterer på at fortsætte voldsom leg, hvis den bliver bedt om at stoppe,
  4. begynder at ville tage fat med munden om familiemedlemmers arme eller ben under leg,
  5. forsøger at bestige eller udfører parringsbevægelser rettet mod medlemmer af familien,
  6. forsvarer sin madskål eller andre genstande over for familien,
  7. knurrer og viser tænder eller snapper ved berøring eller
  8. ind i mellem uprovokeret begynder, at knurre og vise tænder eller at snappe.Hunden kan for eksempel starte med at vise modvilje mod at flytte sig fra familiens sofa.

Hunden kan for eksempel starte med at vise modvilje mod at flytte sig fra familiens bedste stol. Hvis du optræder usikkert og ikke straks viser hunden ned fra stolen, er der risiko for, at hunden begynder at knurre, når du senere vil have den til at flytte sig. Dette kan udvikle sig til, at hunden også snapper efter dig.

Hvis hunden får held med at opføre sig på denne måde, kan den begynde også at optræde aggressivt i andre situationer, hvor den bliver bedt om at gøre noget, som ikke passer den.

Hvis en ellers fredelig og omgængelig hund knurrer eller viser tænder, når familien berører den bestemte steder, kan det dog skyldes, at den har smerter.


Hvis en ellers fredelig og omgængelig hund knurrer eller viser tænder, når familien berører den bestemte steder, kan det dog skyldes, at den har smerter.

Sådan gør du
Hvis din hund viser en eller flere af adfærdsformerne i punkt 4-8 på ovenstående liste, skal du omgående søge hjælp hos en hundekonsulent eller en dyrlæge, som har kendskab til behandling af adfærdsproblemer.
På den måde undgår du, at hundens adfærd udvikler sig til et alvorligt problem, hvor der er risiko for, at medlemmer af familien bliver bidt.
Hvis hunden viser en af de første fire adfærdsformer, men ikke optræder aggressivt, bør du også søge hjælp.
Samtidig bør du følge nedenstående råd, som skal hjælpe hunden til at finde sin plads i familien:

Beløn altid hunden, når den gør, hvad den har fået besked på, eller opfører sig korrekt i en situation, hvor den tidligere har været aggressiv eller modvillig.

  Vær opmærksom på de situationer, hvor hunden optræder aggressivt – så du kan forudse og undgå dem.

·         Optræd altid roligt og behersket ved samvær med hunden. Lad være at forsøge at straffe den.

Undgå at straffe din hund, når den laver noget den ikke må. Det er bedre at aflede den og få den til at gøre noget den må i stedet for.

·         Undgå at lege kamplege med hunden.

Hunden må ikke bide i eller tage fat om familiemedlemmers arme eller ben, ej heller i leg.

·         Sørg for, at hunden ikke ligger i vejen i døråbninger og lignende i hjemmet.

Bed den om at flytte sig. Beløn hunden, når den har flyttet sig.

·         Få altid hunden til at vente roligt ved hoveddøren, ved havelågen, i bilen m.m., og lad den altid gå sidst ud.

Det er god træning, som gør hunden mere opmærksom på dig.

·         Vil du give hunden en godbid, kan du med fordel bruge lejligheden til at træne med den – f.eks. indkald, sit, dæk, give pote, rulle eller lignende, så hunden gør noget for at få godbidden.

Beløn altid hunden for at samarbejde.

·         Hunden skal have lov at søge kontakt, men giv aldrig efter, hvis den plager om opmærksomhed eller for at opnå et eller andet.

Afvis hunden venligt, men bestemt, og bed den om at lægge sig.

·         Det er vigtigt, at hunden ikke føler sig udenfor.

Den skal derfor have lige så meget opmærksomhed, som den plejer, men beskæftiges på en måde, så den oplever samarbejde med og afhængighed af familien.

·         Opsøg ikke selv hunden for at få kontakt med den, men kald på den, og ros og beløn den, når den kommer.

·         Vær altid konsekvent over for hunden, så den ved, hvad du forventer af den.

Det vil sige, at det som hunden ikke får lov til den ene dag, skal den heller ikke have lov til den næste.

·         Når du har sagt til hunden, at den skal gøre et eller andet, skal den som udgangspunkt gøre det.

Hvis det er uhensigtsmæssigt, at hunden gør, som du lige bad den om, kan du dog straks bede den om at gøre noget andet, som den så belønnes for.

Kommandoen "find musen" er en sjov leg, når man går tur på marken, eller i skoven, men måske ikke så hensigtsmæssigt, når hunden begynder at grave huller efter musen hjemme på græsplænen eller i rosenbeddet.

·         Beløn altid hunden, når den gør, hvad den har fået besked på, eller opfører sig korrekt i en situation, hvor den tidligere har været aggressiv eller modvillig.

Hunden kan bestemt ikke lide katten, men har fået besked på at lade den være i fred, hvilket den gør....... Omend lidt modvilligt og under opsyn

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side