Over for fremmede

Aggressivitet over for fremmede

Angst er den almindeligste grund til at hunde bider fremmede eller personer, som ikke tilhører den nærmeste familie.

Hunde behøver ikke have smertefulde eller skræmmende erfaringer med sådanne mennesker for at blive bange.

Hunde, som har fået for lidt social træning, er formentlig bange, fordi de ikke har truffet tilstrækkelige mange mennesker, da de var små.

Når hvalpen er ung og usikker, vil den anstrenge sig for at vise sig underdanig, søge beskyttelse bag sin ejer eller løbe væk for at gemme sig.

Når den bliver ældre, får den større tillid til sine evner til at forsvare sig selv.

I pressede situationer, når den ikke kan komme væk. F.eks. når den er i line. Kan den anvende aggressivitet i et forsøg på at skræmme truslen bort.

Når den opdager, hvor effektiv den metode er, vil de aggressive demonstrationer stadig forstærkes, indtil den en dag bider nogen.

De personer som bruger, tvang og straf i deres forsøg på at opdrage hvalpen, vil formentlig også blive betragtet med mistro ligesom børn der driller og plager hvalpen, og det er tænkeligt, at de bliver bidt, når hvalpen føler, at den må forsvare sig.

For at forhindre en sådan aggressivitet, som har rod i angst, skal man give hvalpen en god social træning og beskytte den mod ubehagelige smerter og skræmmende oplevelser.

Tving ikke hvalpen til at gøre noget, som den tydeligt syntes meget dårligt om.

Giv den tid til at samle mod, så den selv tør nærme sig og undersøge det, som skræmmer den og forsøg at gøre det til en behagelig erfaring gennem anvendelse af legetøj, godbidder og tid.

Det er mere reglen end undtagelsen at du aldrig bør opfordre din hund til at være vagtsom over for fremmede eller beskyttende over for familien.
Ej heller selvom du ikke tror, at hunden kan finde på at bide. Hvis hunden tror, at den skal optræde aggressivt for at forsvare familien, kan du ikke vide, hvornår den vil bide.

Hvis din hund i forvejen er usikker over for fremmede, vil du gøre den endnu mere usikker. Det kan betyde, at hunden lettere vil komme til at føle sig så presset, at den reagerer ved at bide.

Hvis hunden derimod er selvsikker, vil den måske opfatte din tilskyndelse som et svaghedstegn fra din side.

Dette vil bekræfte hunden i, at den skal tage ansvaret for situationen, hvilket vil give problemer i dit forhold til hunden.

Husk på, at det er familien, som skal beskytte hunden – ikke hunden, der skal beskytte familien.

Derfor er det vigtigt gennem ros, godbidder og masser af tid og tålmodighed at tilvænne hunden til omgang med mange fremmede mennesker.

Tag derfor hunden med i byen og lommerne fyldt op med godbidder, som belønning når den viser en positiv adfærd.

Tving aldrig hunden til at tage kontakt til fremmede hvis den ikke vil. Lad den vænne sig til de mange mennesker. Senere når den bliver mere tryg, vil den selv begynde at snuse til folk og senere igen, måske tage imod godbidder og blive klappet.

Det er vigtigt at hunden får lov at bestemme tempoet.

Pacificeringsadfærd

Hvis din hund er usikker overfor fremmede mennesker, eller andre hunde, kan den udover at signalere underlegenhed lægge sig på ryggen, logre lidt med halen og urinere.

Denne adfærd kaldes pacificeringsadfærd og har til formål at "formilde" den person eller den hund, som den er usikker overfor.

Pacificeringsadfærd og tegn på underlegenhed er dog ikke i sig selv udtryk for frygtsomhed eller angst, men er sociale signaler, som også ses i andre sammenhænge.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side