mod andre hunde

Aggressivitet mod andre hunde

Aggressivitet mod andre hunde skyldes ofte angst.

Utilstrækkelig social træning eller dårlig erfaring kan gøre at hvalpen bliver bange når den møder andre hunde.

Når hvalpen bliver moden, begynder den at bruge aggressivitet for at holde andre hunde på afstand, især når den er i line, og det er umuligt at slippe væk. En sådan aggressivitet bliver ofte værre, hvis føreren strammer linen og selv viser uro, når en anden hund nærmer sig.

Den type hunde holder tit afstand til andre, når de går løse, selv om nogle af dem virker venligt nysgerrige.

De løber hen til andre hunde, for blot at opdage at de ikke kan håndtere mødet og bliver derefter aggressive for på den måde at løse situationen.

Endnu værre er det med hunde, som ikke har fået tilstrækkelig social træning – de har ofte et kropssprog, som er svært at tolke, og udsender forkerte signaler.

Det gør, at visse hunde bliver aggressive mod dem – og situationen forværres yderligere
.

Socialiseringstræning og gode erfaringer fra hvalpeperioden er den bedste måde at forebygge denne type aggressivitet mod andre hunde.

Hvis din hund bliver angrebet eller skræmt af en anden hund, skal du sikre dig, at den kommer til at opleve mange rare hundemøder i lignende situationer, møder som kan opveje den ubehagelige erindring.

Aggressivitet pga. dominans mod andre hunde.

 

En del hunde slås med andre hunde, fordi de som små har lært at opføre sig barske.

Dette gælder især hvalpe, som er vokset op med en ældre, tolerant hund og har fået lov til at lege hårdhændet lege uden at blive tilrettevist. Hvalpe, som tidligt lære at tage fat under leg, vil vedblive at være hårdhændede også som voksne.

Det er meget få hunde, som accepterer en sådan opførsel af en hund, de ikke kender, og barske lege besvares ofte med aggressivitet. En hund, som leger alt for uhæmmet, bliver også hurtigt aggressiv, da den lærer at bide først.

Når vores hund udviser dominans, kan forskellige omstændigheder spille ind.

Rigtig mange mener, at angst er en af de væsentligste faktorer når en hund opfører sig dominant.

Det er især hanhunde, der udviser dominansaggression, og man ved at de maskuline kønshormoner har en vis effekt på, hvordan hunden reagerer.

Det syntes dog meget tydeligt at dominans-adfærden hos hunden i langt overvejen grad, skyldes at hunden ikke har lært at opføre sig korrekt, på det sociale plan og kan således være medvirkende til at hunden i bund og grund er usikker og angst.

For at forhindre at din hvalp udvikler sig til en hund, som kan lide hårde lege, skal du standse den, så snart legen med andre hunde køre af sporet.

Lad ikke din hund behandle en velkendt hund på den måde, som den ikke vil kunne tillade sig over for en fremmed hund.

Den må ikke bide hårdt, sætte poterne på deres ryg eller ride på dem.

Se til, at din hvalp altid helst vil lege med dig – om nødvendigt skal du mindske hvalpens legetid med andre hunde og lege mere selv.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.09 | 13:06

Tak

...
20.09 | 07:22

Min labrador på Ca 5mdr. Hopper op og bider, bliver "vild", springer rundt og river med poterne på vores krop. Det bliver meget værre, hvis vi siger nej og føj

...
15.09 | 16:19

Tak for din historie. Det er aldrig nemt når ens dyr er syge. Selv oplevet langt forløb med svamp, ringorm (ringorm.dk/ringorm-dyr). Puha det var strengt...

...
15.09 | 10:23

Jeg anbefaler at du giver den alt den tryghed og nærhed den har brug for, mens den restituere. God bedring til den. ❤️

...
Du kan lide denne side